Stroet 50, 1744 GK, Sint Maarten
+31-88-0888 788
sales@wifinetworksolutions.nl

WiFi6E nieuwe standaard?

Created with Sketch.

WiFi6E nieuwe standaard?

Ondanks het feit dat WiFi6 nog maar net als WiFi standaard beschikbaar is, gaan we binnenkort misschien aan de slag met een nieuwe WiFi standaard: WiFi6E. Wat is dit, waar kun je het voor gebruiken en wat zijn de voordelen?

Wat is WiFi6E?

WiFi uitleggen op technisch vlak kan vaak ingewikkeld worden. Voor veel mensen betekent WiFi simpelweg draadloos internet in huis, kantoor of uitgaansgelegenheid. Maar er zijn verschillende soorten WiFi. De kans is heel groot dat je u nu werkt met WiFi4 of WiFi5, (wat voorheen als 802.11ac) werd aangeduid. Terwijl WiFi6 (ook wel 802.11ax genoemd) nu aan een sterke opmars bezig is. Met WiFi6E probeert de Wi-Fi Alliance, de verantwoordelijke non-profit organisatie die de WiFi standaarden voorziet van de certificeringen, toegang te verlenen tot het voorgestelde 6GHz-spectrum.

Waar wordt WiFi6E straks voor gebruikt?

Hoewel 5GHz nog altijd een prima WiFi spectrum is voor vele toepassingen, zien we dat het aantal apparaten / gebruikers dat hier gebruik van maakt toeneemt. Maar binnen een drukke omgeving met veel apparaten / gebruikers die op hetzelfde spectrum actief zijn, kun je alsnog merken dat je internet / WiFi verbinding niet optimaal is. Daarom is het van belang dat een organisatie zoals de Wi-Fi Alliance blijft zoeken naar oplossingen en alternatieven, zodat we straks allemaal nog steeds gebruik kunnen maken van de WiFi verbinding conform onze wensen.

 

Zodra WiFi apparaten in staat zijn gebruik te maken van de extra bandbreedte die het 6GHz-spectrum biedt, opent zich een deur aan mogelijkheden. Zowel voor de apparaten die verbinding maken met het netwerk als de netwerkapparaten onderling. De belofte is dat een draadloos WiFi6E netwerk straks net zo snel moet aanvoelen als een (internet)netwerk dat gebruikmaakt van UTP databekabeling.

Gebruik je straks ook WiFi6E?

Op dit moment is het nog niet duidelijk of bestaande WiFi6 producten gebruik kunnen maken van WiFi6E. Maar eerst moeten verschillende overheidsorganisaties zich nog over de beslissing buigen of het 6Ghz spectrum inderdaad gebruikt mag worden.

Meer weten over de beschikbare WiFi oplossingen, neem contact met ons op.

 

BRON: Smart Home Magazine