Stroet 50, 1744 GK, Sint Maarten
+31-88-0888 788
sales@wifinetworksolutions.nl

Kennisupdate: WiFi termen uitgelegd

Created with Sketch.

Kennisupdate: WiFi termen uitgelegd

Wat is WPA3

WPA3 is eewpa3n nieuw, sterker beveiligingsprotocol voor Wi-Fi-netwerken.

WPA3 is de opvolger van WPA2, de standaard die gebruikt wordt om Wi-Fi-verbindingen te beveiligen en te versleutelen. WPA3 moet het lastiger maken voor kwaadwillenden om meerdere wachtwoorden achter elkaar te proberen.

Dankzij Simultaneous Authentication of Equals wordt de kans verkleind dat iemand je wachtwoord raadt, zelfs als je een heel zwak wachtwoord had gekozen. Verder levert WPA3 betere encryptie en meer veiligheid voor de steeds meer in gebruik zijnde WiFi producten.

Wat is WiFi6?

WiFi6 is synoniem met 802.11ax, de nieuwste WiFi standaard. WiFi6 biedt snelheden tot 9,6 Gbps en kan veel meer gelijktijdige gebruikers aan. De voordelen ten opzichte van WiFi5 (802.11ac) en WiFi4 (802.11n) zijn dus snelheid, stabiliteit en capaciteit.Wifi6

De voordelen van WiFi6:
Wat zijn de voordelen van WiFi6 vs WiFi4 en 5? WiFi6 heeft een lagere latentie per WLAN-client (snelheid van dataverwerking) in vergelijking met oudere standaarden.
Bij WiFi6 gaat het niet alleen om snelheid, maar ook om het verhogen van de gemiddelde doorvoer per WiFi-client. Hierdoor wordt de gebruikerservaring aanzienlijk verbeterd.

  • Wat is er nieuw in WiFi6 op technisch vlak:
  • Multi-User MIMO (MU-MIMO) meer efficiëntie bij grote datapakketten
  • OFDMA verzorgt parallelle dataverwerking.
  • QAM-1024 met Wi-Fi 6 biedt meer datadoorvoer.
  • Target Wake Time (TWT) verbetert batterijduur.
  • Basic Service Set (BSS) Coloring vermindert interferentie.

Het verschil tussen WiFi 2.4Ghz en 5Ghz band

Het gebruik van draadloze apparaten neemt nog steeds alleen maar toe.

Inzicht WiFi netwerk:
Om een beetje inzicht te krijgen in wat een draadloos WiFi netwerk is zonder al te technisch te worden vindt je hieronder een vereenvoudigde uitleg.

Je kunt een draadloos netwerk zien als een steen die je in het water gooit. Waar de steen het water raakt komen er waterringen die een cirkel vormen om de steen heen. De steen is in ons geval het netwerk (WiFi Access Point). De waterringen zijn de WiFi signalen die worden uitgezonden.

Verstoringen:
Deze signalen (waterringen) worden tegen gehouden (verstoord) door:

  • Muren en objecten die er omheen staan
  • Andere signalen (waterringen) die er tegenaan komen

De draadloze signalen voor onze draadloze netwerken kunnen we nu onderscheiden in 2 varianten, de ene genaamd 2.4GHz, en de andere 5GHz, lees snel meer in de uitgebreide toelichting.

Wil je meer weten? Neem contact op.