Stroet 50, 1744 GK, Sint Maarten
+31-88-0888 788
sales@wifinetworksolutions.nl

WiFi QR code generator

Created with Sketch.

Deel gemakkelijk je WiFi met gasten, bezoekers of vrienden

Als je bezoek krijgt wordt meestal als eerste gevraagd naar het WiFi wachtwoord. Want dat is tegenwoordig een eerste levensbehoefte. Wij willen het makkelijker maken om je WiFi netwerk met wachtwoord te delen, door middel van onze WiFi QR code generator!

Hoe gebruik ik de WiFi QR code?

Met de meeste smartphones kan je een QR code scannen die de gegevens van je WiFi netwerk bevat. Dat doe je door de QR camera app te openen van je telefoon en op de code te richten. Je krijgt dan een pop-up melding in beeld met de vraag of je met het WiFi netwerk wilt verbinden. Veel makkelijker dan een wachtwoord. De nodige QR camera app is te downloaden via de Apple App Store of Google Play Store.

Hoe maak ik een WiFi QR code aan?

Heel simpel. Je vult in het formulier de naam van het WiFi netwerk en het wachtwoord in. Je kiest voor de ingestelde WiFi beveiliging, is in de huidige tijd meestal WPA (WPA2 / AES) en druk op “Genereer”. Vervolgens krijg je de zelfgemaakte WiFi QR code te zien. Die kan je direct afdrukken of met de rechtermuisknop “opslaan als” en dan mogelijk delen via een pamflet of printen op de bon.

Hoe veilig is een WiFi QR code?

Iedereen kan een WiFi QR code ontcijferen, dus hang de code niet voor het raam tenzij je het niet erg vind dat iedereen op je WiFi kan inloggen. Klik hier voor onze WiFi QR code generator.

Is de WiFi QR code generator veilig?

Ja. Bij het genereren van een WiFi QR code verstuur je namelijk geen gegevens naar onze server of website. De afbeelding zelf wordt gegenereerd door de Google Charts API. Na het verzenden van je verzoek wordt de afbeelding gedownload en getoond in je webbrowser; de data is daarna niet meer beschikbaar voor anderen. Het verzenden van je verzoek naar Google gaat via een versleutelde HTTPS verbinding.